Version francophone     

Wij hebben helaas geen tijd om het Nederlandse deel van deze site te vernieuwen.
Om meer informaties te krijgen, danken wij u om op de website in het Frans te gaan. Dank u.De Fondation Lou

Het idee voor de Fondation Lou groeide in het hoofd van een papa wiens zoon, Lou, die nu elf jaar is, aangetast is door een zeer zeldzame aangeboren misvorming: septo-optische dysplasie of het zogenoemde "Syndroom van de Morsier".
Het begon allemaal in 2003 toen hij besloot te starten met een blog, Het dagboek van Lou, als catharsis, maar ook om deze ervaring met anderen te delen

Het syndroom van de Morsier

Lou is aangetast door septo-optische dysplasie of het de Morsier-syndroom, een zeldzame aangeboren afwijking.

Officieel houden de statistieken het op één geval op tienduizend geboortes, maar in werkelijkheid ligt het helemaal anders, want dit syndroom kan een lichte of een zware vorm hebbenDe dvd "Brief aan Lou"

De dvd "Brief aan Lou" (NL subtitles) wordt verkocht ten voordele van de Fondation Lou. Deze bestaat uit twee schijven: de film "Lettre à Lou" in de langspeelversie (80 ') en 6 extra's, dus 4 uur film.


De Blog

Sinds 2003 verlevendigt Luc Boland twee blog, regelmatig bijgewerkt, en die het mogelijk maakt om de evolutie van Lou te volgen.


Lou, le syndrome et la musique


A l'image de ces rencontres musicales avec Maurane ou Patrick Watson, les enfants atteints de ce syndrome développent souvent des talents musicaux étonnants.

De trailer

De trailer kijken die aan de televisie wordt verspreid.

De soundtrack van de film

Uw mag de soundtrack van de film gratis downloaden (Franse versie in 4 modules van 20')
 Contact | Nuttige hyperliens Copyright Fondation Lou 2008 | Powered by WebDesigned